ایمان فریدونی

وب سایت چیست؟

وب سایت چیست؟

وب سایت یک فضای مجازی در بستر اینترنت هست که شما میتونید اطلاعاتی از قبیل عکس و متن و مقاله و فیلم و … روی اون بارگذاری کنید.

در دنیای امروز و قرن 21 99% مردم جهان می دونن که اینترنت و وب سایت چیه. اما باید بدونید که اینترنت و وب سایت کاملا با هم فرق میکنن.

حال به بررسی این موضوع میپردازیم که اینترنت و وب سایت با هم چه فرقی میکنن.

اینترنت چیست؟

شبکه از لحاظ مساحت جغرافیای چند به چند دسته تقسیم میشن :

انواع شبکه بندی از لحاظ مساحت جغرافیایی

شبکه های کامپیوتری از نظر جغرافیایی و بزرگی و اندازه به دسته های  PAN – LAN – MAN – WAN تقسیم بندی می شوند. در ادامه به صورت مختصر در مورد این دسته بندی های شبکه از نظر جغرافیایی برای شما عزیزان توضیح میدهم. مقاله کامل شبکه بندی از لحاظ وسعت جغرافیایی

وب سایت چیست
وب سایت چیست

LAN = شبکه محلی (Local Area Network)

شبکه بندی LAN به شبکه های معمولی و کوچک که در یک ساختمان باشند و تعداد آنها کم باشد میگویند.

مثل اینکه شما در منزل یا محل کار خودتون 2 الی 6 سیستم رو باهم از طریق کابل شبکه یا وایرلس (WIFI) یا مودم (Modem) شبکه کنید.

شبکه LAN
شبکه LAN

MAN = شبکه های شهری یا کلان شهری (Metropolitan Area Network)

شبکه بندی MAN  محدوده بزرگتری نسبت به شبکه بندی LAN رو پوشش میده و شبکه های رایانه ای بزرگ هستند که محدوده هایی مثل شهر یا دانشگاه رو پوشش میده و برای اتصال بین آنها هم از فیبر نوری استفاده میکنن.

عکس

WAN = شبکه های گسترده – جهانی (Wide Area Network)

شیکه بندی WAN شبکه هایی هستند که وسعت آنها به صورت جهانی و قاره ای هست. اين نوع شبکه‌ها دارای وسعتی در سطح يك كشور يا حتي كل جهان هستند. شبکه‌های ملي هر كشور، شبکه‌ ی جهانی اينترنت و شبكه‌‌ي تلفن نمونه‌هایی از شبکه‌های WAN می‌باشند.

عکس

پس اینترنت یک نوع شبکه جهانی بزرگ هست که تمام سیستم های کامپیوتری و دیجیتالی رو به هم متصل میکنه.

در این مرحله که متوجه معنی اینترنت شدید باید بدونید که وب سایت زیر مجموعه اینرنت و شبکه های کامپیوتری هست و اگر شبکه نباشه وب سایتی هم وجود نخواهد داشت.

برای خواندن مقاله کامل شبکه های کامپیوتری از لحاظ وسعت جغرافیایی کلیک کنید

خب حالا بریم سراغ اصل موضوع که وب سایت واقعا چیه؟

همونطور که متوجه شدید وب سایت یک فضای مجازی در بستر اینترنت هست که شما میتونید اطلاعاتی از قبیل عکس و متن و مقاله و فیلم و … روی اون بارگذاری کنید.

سعی کردم به صورت کاملا ساده و روان توضیح بدم که راحت متوجه شید و هیچ گونه سردرگمی برای شما عزیزان به وجود نیاد.

ما انسان ها همه برای خود یه اسم و فامیل منحصر به فرد داریم که تمام آشنایان و دوستان ما رو به اون اسم میشناسن و صدامون میزنن و در نهایت هر کدام ما شغل یا سمت یا کارایی در زندگی خود داریم و اهل یک شهر یا ایالت یا کشور خواصی هستیم.

وب سایت هم در دنیای اینترنت به همین شکل هست. هر وب سایت دارای یک اسم هست که به اون دامنه (URL) میگن که ما در اینترنت از طریق دامنه ها (URL) اسم وب سایت خودمون رو صدا میزنیم و اون ها رو فراخوانی میکنیم.

هر وب سایتی دارای یه شغل یا کارایی خاص خودش هست که ما آون رو با پسوند سایت مشخص میکنیم که ماهیت و کارایی سایت رو برای ما نشون میده که در چه کشوری هست یا در چه حوزه ای داره فعالیت میکنه.

پس :

وب سایت ها معمولا با یک نام که به آن دامنه (Domain) گفته می شود فراخوانی می شوند و نوشتن آن با .www شروع شده و با “com.” یا “ir.” یا “org.” و پسوند های دیگری تمام می شوند مانند www.imanfrd.ir که آدرس دامنه آن را می توان هم به صورت ir. و هم به صورت com. و… ثبت نمود. البته www جزو دامنه محسوب نمی شود و دامنه این سایت ها imanfrd.ir هستند و برای نظم دادن به فضای کل اینترنت مرسوم است که سایت ها را با www شروع می کنند و دلایلی دیگری که تخصصی هستند.

www مخفف World Wide Web است و ترجمه فارسی آن “وب جهان‌گستر” می باشد. استفاده از www در ابتدای نام دامنه یک توافقی است در بین سازمان‌های ارائه دهنده خدمات وب، به این منظور که تمامی نام‌ها از یک پروتکل تبعیت کنند. com نیز مخفف کلمه Commercial به معنی تجاری است.

پسوند های وب سایت :

در اینجا رایجترین پسوند های وب سایت رو براتون میگم.

پسوند ir = این پسوند در وب سایت نشان دهنده این هست که این وب سایت برای کشور ایران هست

پسوند com (Cammerical) = این پسوند در وب سایت بیشتر برای شرکت های تجاری استفاده میشه

پسوند net (Network) = این پسوند در وب سایت مختص شبکه و خدمات اینترنتی می باشد.

پسوند ORG (Organizations) = این پسوند در وب سایت مختص ارگان ها و مراکز غیر انتفاعی می باشد.

برای خواندن مقاله کامل پسوند ها کلیک کنید

وب سایت ها صفحاتی هستند که ما میتونیم در اون صفحات اطلاعات، متن، تصویر یا عکس، فیلم و … بذاریم و این صفحات از طریق لینک ها به هم متصل میشن و شما میتونید دسته بندی و مدیریت بهتری بر روی تمام اطلاعات خود داشته باشید.

برای بارگذاری اطلاعات وب سایت، نیاز به سرور هایی هست که بتونیم اونهارو ذخیره کنیم

سرور های اینترنت چیست؟

سرور های کامپیوتر های قدرتمند و با عظمتی هستند که برای مدت طولانی روشن میمونن تا ما بتونیم اطلاعاتمون رو روی اون ها ذخیره کنیم  که منابعی مانند هارد، پردازنده، حافضه، بستر شبکه و … را در اختیار و تحت کنترل دارد.

این سرور ها باید از سرعت بالا و قدرت بالایی برخوردار باشن.

عکس سرور

برای خواندن مقاله کامل سرور ها کلیک کنید

برای اینکه وب بتونه اطلاعاتشو از سرور به اینترنت فراخوانی و اشتراک گذاری کنه از پرتوکل HTTP و HTTPS استفاده میکنه و مرورگرهایی مانند Internet Explorer ، Google Chrome یا Mozilla Firefox برای دسترسی به اسناد وب یا صفحات وب متصل از طریق لینک ها استفاده میکنند و به شما نمایش میدهند.

HTML چیست ؟

صفحات وب با HTML نوشته می‌شوند. در حقیقت کدهای HTML، نمای هر صفحه اینترنتی
می‌باشند و با استفاده از کدهای PHP می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد و کدنویسی های منحصر به فرد را انجام داد.

دامنه چیست ؟

دامنه نام منحصر به فرد سایت شما در دنیای اینترنت هست که تنها در اختیار شما می باشد و هیچ کس جز شما حق استفاده از آن را ندارد.

تفاوت وب سایت و وبلاگ چیست ؟

خیلی از دوستان این دو مورد رو باهم اشتباه می گیرن و تصورشون این هست که وب لاگ و  وب سایت هر دو یکی هستند.

وبلاگ‌ها رایگان‌ هستند، منحصر به فرد نیستند و وابسته به شخص دیگری هستند، نیاز به طراحی ندارند و برای راه اندازی آن‌ها نیاز به دانش فنی خاصی نداریم. در وبلاگ ها امکان آرشیو مطالب و اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی و تصویری وجود دارد.

اما وب سایت ها برای داشتنشون باید هزینه پرداخت کنید، وب سایت شما منحصر به فرد میشه و وابسته به هیچ شخص دیگری نیستید.

انواع وب سایت ها

شما میتونید در هر زمینه ای از وب سایت ها استفاده کنید.

وب سایت ها برای کاربردهای مختلفی بهره می‌برند. می‌توان از آن‌ها در زمینه‌هایی اعم از خبری،
شخصی، شرکتی، فروشگاهی، علمی/آموزشی و… استفاده کرد. ما در اینجا به 3 نوع از این دسته بندی پرداختیم:

وب سایت فروشگاهی :

وب سایت فروشگاهی به سایت هایی میگن که شما میتونید در آن محصولات خودتون رو قرار بدید و از طریق سبد خرید و درگاه بانکی و امکانات پرداخت اینترنتی محصولات خودتون رو بفروشید.

همچنین شما میتوانید امکان مشاهده محصول همراه با تصاویر و مشخصات فنی و قیمت و امکانات دیگری را روی سایت فروشگاهی خود قرار دهید.

عکس

خصوصیات وب سایت فروشگاهی موفق

وب سایت شرکتی :

سایت شرکتی برای معرفی کمپانی برند یا شرکت استفاده میشوند. در این نوع سایت ها بیشتر از فرم ها برای ثبت درخواست و… استفاده میکنند، بعضی ها هم برای فروش آموزش خاص یا معرفی اعتبار نامه ها و رزونه کاری خود برای بالا بردن اعتبار خود استفاده می کنند.

عکس

خصوصیات وب سایت شرکتی موفق

وب سایت شخصی :

وب سایت شخصی برای افراد معروف با قابلیت های خاص منحصر به فرد مانند نویسنده، طراح و … طراحی میشوند، که باعث افزایش اعتبار و درنتیجه درآمئ می شوند.

عکس

خصوصیات وب سایت شخصی موفق

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *